IT

Ellen Wils, Esther-Elisabeth Rispens & Pieter-Jan Vercammen

"My heart shall be thy garden" - S. Wadsworth.

Mezzosopraan Ellen Wils, sopraan Esther-Elisabeth Rispens en gitarist Pieter-Jan Vercammen brengen een verzameling Italiaanse liefdesduetten uit de barokmuziek. Laat u overspoelen door hun avonturen van onkruid, woeker, groei en bloei : How to become a lover (and lose your head).

Deze voorstelling vindt u in het groene, paarse en famillieparcours.

BIO

Pieter-Jan Vercammen volgde de masteropleiding gitaar aan het Koninklijk Conservatorium te Antwerpen, onder de begeleiding van Nico Couck, met een specialisatie in hedendaagse uitvoeringspraktijk. De afgelopen jaren speelde hij in verscheidene kamermuziekbezettingen en en werkte hij samen met Opera Vlaanderen en De Munt. Momenteel volgt hij een postgraduaat opleiding als concertsolist in de hedendaagse muziek en is hij lid van Nemø Ensemble.

 

Sopraan Esther-Elisabeth Rispens begon haar zangcarrière reeds op tienjarige leeftijd als lid van de kinderkoren van De Munt (Brussel). Op deze manier kwam ze in contact met het operarepertoire en maakte ze al vroeg haar solistendebuut in verschillende producties. Op 18 jarige leeftijd begon ze de masteropleiding klassieke zang aan de School of Arts Gent, in de zangklas van Mireilel Capelle. Bijkomend volgde ze zangles bij de befaamde bariton Louis Landuyt. In september 2017 werd Esther-Elisabeth Rispens de zangeres van het jonge en veelbelovende Nemø ensemble voor hedendaagse en experimentele muziek.

 

Mezzosopraan Ellen Wils studeerde aan het Conservatorium van Gent, waar ze haar Bachelor haalde bij Mireille Capelle en haar Master besloot bij Christianne Stotijn in 2018. Ze zong reeds verscheidene operarollen en een divers repertoire aan kamermuziek. In 2016 werd ze samen met Tom Goossens van DESCHONECOMPAGNIE geselecteerd met de door haar gespeelde solovoorstelling Ahimè voor Jong Werk op Theater Aan Zee. Haar interesse in muziektheater leidde tot een eerste opdracht als medemaker van de voorstelling AVANTI! voor de Vooruit in december 2018.

© 2018 by 1030cultuur 02/240 34 34 lwinderickx@schaarbeek.irisnet.be