FR

Kavena Gomos Le Dauphin

Tussen dans, rap, slam en zang. Een chemische, magnetische, zelfs magische performance. Kavena Gomos, Le Dauphin vervoert je naar zijn universum, waar muziek, dans en schrijven samenkomen.

Deze voorstelling vindt u in het groene en blauwe parcours.

BIO

Volgens de mythologie zijn dolfijnen de incarnatie van de zonnegod en zijn het vredige en vriendelijke dieren. Kavena Gomos deelt hun inborst en is daarnaast ook nog gepassioneerd. Hij is danser, rapper en slammer, maar noemt zichzelf vooral dichter-kunstenaar omdat de essentie van zijn kunst vooral poëzie is.

 

Geboren in de zomer van 1996, leek Kavena niet voorbestemd voor muziek. Deze passie kwam er pas later, in 2006, toen hij een nummer ontdekte dat zijn visie op muziek veranderde. “Macadam”van Youssoupha duwde hem richting rap. De goesting om zelf te schrijven volgde een paar jaar later. In 2009-2010 legde hij zich toe op dans met Jerk en Doogie, maar terwijl bleef hij schrijven. Hij werd een adept van hiphop nieuwe stijl en met verschillende rapteksten verborgen in het dressoir van zijn kamer, ontdekte Kavena de schoonheid van poëzie in 2013 dankzij zijn lerares Frans.

 

Kavena blijft zich in al deze disciplines verdiepen. Als Dansleraar en lid van het Slamcollectief SLAMEKE, blijft zijn belangrijkste doel als kunstenaar onveranderd: schoonheid creëren en recreëren, de essentie van poëzie.

© 2018 by 1030cultuur 02/240 34 34 lwinderickx@schaarbeek.irisnet.be